Follower Mummy

Irine Nadia Marcello

Checklist Barang2 Baby

Photobucket


salam...huhuhu lama gak x update ape2....
skang ni buzy je p beli barang2 baby lagipun kandungan dah nk masuk 7bln dah,
so kene la prepare awal2 takut2 nanti xsempat lak nak beli kan...
semalam baru aje abis p shopping barang2 kat Parkson & Tesco....
total menghabiskan rm dalm RM400 keatas gak hehe..
itu pun xbeli lagi barang2 lain seperti tub mandi,set botol susu,breastpump,katil baby
dan macam2 ag la....hehehe tunggu bulan depan insya-allah lengkap 100% 
semuanya....ni baru 80%....xpe2 beli skt2 dulu hehehe...


ni ade beberapa pic barang baby yg telah di beli semalam....



kat atas ni ade cotton buds,baby wipes,pin n semua tu beli skit dulu nanti nak tambah lagi
sbb xcukup tu,skit sangat...ade gak berus botol,minyak yu ye(ni mesti wajib la hehe),
nappy cream,penyedut hidung,set ketip kuku dan puting hisap...




yang ni pulak ade set mandian dari TollyJoy..mula2 niat nak beli Pureen xp yg ni lagi murah skit
dan bau dia pun wangi2....sama gak ngan pencuci pakaian yg botol besar colour pink tu...niat pun
nk beli Pureen punya gak tetapi bau dia lagi wangi dari Pureen tau..yang calour itam kat atas tu changing mat
dari BabyKiko...n ade gak pencuci botol dan ini satu je cik beli yang Pureen punya sbb ramai gak orng pakai jenama Pureen ni tuk cuci botol2 susu.




ok ni pulak ade bedung n barut perut dari Anakku, ni cik beli banyak2 terus, bedung 10 helai n beli 1 set
dan bedung pun beli 10 helai gak...n ade 2 towel yang colour coklat n biru terang tu dari Fiffy dan yg last tu selimut yng ade penutup kepala dari TollJoy(ni kene tambah 1, 2 helai ag sbb sehelai xcukup)..




yg ni lak koleksi2 sarung tangan n sarung kaki serta topi dan bibs...
hehehe banyak je nampak kan tapi ni pun ade kurang lagi tau....




ni lak koleksi baju2 lengan pendek dan panjang...ni pun baru skit ade lagi yang
nak kene tambah sebab baby kene ade banyak2 baju....




hah yang ni memang cik wajib beli sbb rompers ni memang nampak comel aje bila 
tengok baby2 org lain pakai so teringin gak nak tengok baby sendiri yang pakai hehehe.
yang ni cik beli kat downtown aje lagi pun murah 1set RM40 jenama Carter's...





rompers yang ni pun sama beli kat downtown gak n harga pun sama cuma
yang ni lengan panjang....


so buat masa ni itu semua dulu yang sempat dibeli n nanti ade mase lagi akan
ditambah lagi...ini pun ngah tunggu expo barangan baby kat MidValley pada 10 Mei nanti...kita
borong kat situ pulak hehehe.....



^_^ Terima Kerana Sudi Bca Entry Ini ^_^

Post a Comment